Vriend van ITS

//Vriend van ITS
Vriend van ITS 2019-01-04T13:01:08+00:00

Als Vriend van ITS (VvITS) heeft u inspraak op de vraag aan welke onderzoeksopdrachten wij voorrang moeten verlenen, maar ook op dagelijkse werkzaamheden. U wordt als het ware een “aandeelhouder” van ons instituut en kunt dus meestemmen over belangrijke beleidsvraagstukken van het instituut. Instituut voor Turkse Studies hanteert een transparante en open houding naar alle Vrienden van ITS (zoals we onze donateurs noemen).

Als Instituut voor Turkse Studies (ITS) hebben we ons sinds 2010 ingezet voor een beter, adequater en meer op onderzoek gericht beeld van Turkije. ITS doet dit door hulp van buitenaf in de vorm van subsidies, donaties, sponsoren en fondsen. Echter, de basis vormen onze ‘vrienden’. Dit ‘vrienden’-systeem komt vaker voor bij instellingen, onder andere bij musea. In dat geval is er een groep van enkele honderden mensen die elke maand een contributie leveren (minimaal €5,- per maand). Deze binnenkomende geldstroom wordt in zijn geheel besteed aan onderzoeksprojecten van het instituut. In ons geval zorgen ‘Vrienden van ITS’ (VvITS) ervoor dat we een constante stroom hebben om in ieder geval onze werkzaamheden (zoals ons academisch journal en uitgave van nieuwe boeken) constant te kunnen voortzetten. Door onze ANBI-status is de bijdrage ook nog eens volledig belastingaftrekbaar. Klik hier om meer te lezen over ANBI.

Wil jij ook VvITS worden en bijdragen aan meer onzijdige en objectieve artikelen over Turkije, Turken en aanverwante onderwerpen? Klik dan hier!