ANBI

ANBI 2019-01-04T13:01:51+00:00

ANBI-belastingvoordeel

Alle geldbedragen die als ‘gift’ aan het instituut worden geschonken zijn middels een handig belastingvoordeel fiscaal aftrekbaar te maken. Hierbij is het van belang te weten dat het instituut een officieel erkend ANBI is. Een ANBI (uitgeschreven: ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’) moet zich voor minstens 90% inzetten voor het algemeen belang en dat is precies wat het instituut doet door haar wetenschappelijk onderzoek aan een breed publiek bekend te maken. Dit is belangrijk voor particulieren en commerciële instellingen die geld willen doneren aan het instituut.

Met ingang van 1 januari 2014 zijn wij verplicht voor de ANBI diverse gegevens openbaar te maken via een internetsite. U kunt hier klikken voor deze gegevens.

Sponsors

De sponsors die het instituut kunnen steunen zijn zeer verschillend. Het kunnen bedrijven zijn die recent bedrijfsovernames in Turkije hebben
gepleegd of dit van plan zijn. Voorts kunnen het ook bedrijven zijn die een sterke interesse hebben in de snel ontwikkelende Turkse economie.
Hiernaast kunnen het ook bedrijven zijn die de Turkse gemeenschap in Nederland beter willen bereiken en daartoe hun cultuur, taal en geschiedenis beter willen leren kennen. De stimulatie van Turkse Studies is hierop een logische keuze. Los hiervan kunnen ook Turkse bedrijven die zich in Nederland willen vestigen, of in ieder geval de Nederlandse markt op willen, het instituut sponsoren. Tenslotte zal de algemene bekendheid van de Turkse cultuur, economie, taal en geschiedenis in Nederland, de overgang van deze bedrijven vergemakkelijken.

Naast commerciële organisaties, kunnen ook gemeentelijke en overheidsinstanties door middel van subsidies het instituut steunen. Ook particulieren kunnen voor een maandelijks bedrag naar eigen keus met een minimum van €5,00 (vijf euro), al een ‘Vriend van het Instituut voor Turkse Studies’ worden.