Oud-stagiaires

//Oud-stagiaires
Oud-stagiaires 2020-03-23T16:29:31+00:00

Instituut voor Turkse Studies heeft regelmatig plaats voor een stagiair(e). Klik hier om te solliciteren. Hieronder volgt een selectie van studenten die hun stage bij Instituut voor Turkse Studies succesvol hebben afgerond:

Thijs van Wietmarschen
Binnen het kader van zijn opleiding Recht aan de Juridische Hogeschool Avans-Fontys in Tilburg, heeft Thijs van Wietmarschen (Breda, 1991) geleerd om kritisch te kijken naar vraagstukken omtrent Europees Recht. Als stagiair bij de Gemeente Breda heeft hij veel kennis opgedaan. Van september 2013 tot januari 2014 heeft hij zijn onderzoeksstage bij ITS uitgevoerd.

Mihaela Paunova
Momenteel zit Master-studente Mihaela Paunova (Sofia, 1982) in de eindfase van haar opleiding ‘Toegepaste Turkse Taalwetenschap’ aan de Universiteit van Sofia in Bulgarije. Gedurende haar studie heeft ze veel kennis opgedaan van Turkologie. Ze heeft vijf maanden lang vanaf september 2013 tot medio 2014 als stagiaire gewerkt bij ITS.

Üzeyir Güleç
Aan het ROC Midden Nederland volgt Üzeyir Güleç (Utrecht, 1995) de opleiding tot Financieel Administratief Medewerker op niveau 3. Voor zijn opleiding dient hij een stage te volgen. Vol enthousiasme koos hij ITS waar hij gedurende tien maanden, vanaf april 2013, zijn stage zal voltooien bij ITS waar hij zal meedraaien als administratief medewerker.

Selin Altındiş
Als studente aan de Economische Universiteit van İzmir, studeert Selin Altındiş (İzmir, 1992) Sociologie. Als uitwisselingsstudente uit Turkije heeft zij met een Erasmus-beurs fulltime stage gelopen bij ITS. Haar stage liep van juni 2013 tot en met augustus 2013. Hierbij heeft zij met haar onderzoek naar Nederlandse Turken, het onderzoeksteam van het instituut versterkt.

Ayhan Ece Şirin
Als studente Tolk- en Vertaalkunde Duits-Engels, is Ayhan Ece Şirin (Amasya, 1991) al snel beland bij ITS voor haar stageplek. Door haar opvallende resultaten heeft ze een beurs gekregen voor het Erasmus Exchange Program voor universitaire studenten door de Europese Unie. Vanaf augustus 2013 heeft zij gedurende vijfentwintig dagen ITS versterkt.

Büşra Ay
Als laatstejaars bachelorstudente Duitse Tolk- en Vertaalkunde studeert Büşra Ay (Manisa, 1991) aan de Hacettepe Universiteit in Ankara. Middels een beurs van de Europese Unie, in de vorm van een Erasmus Exchange Program voor universitaire studenten, heeft zij vanaf augustus 2013 een maand lang meegedraaid bij ITS.

Mustafa Özçelik
Na een eerdere oriënterende stage bij ITS, voltooide Mustafa Özçelik (Den Haag, 1989) ook voor zijn opleiding bij MBO Amersfoort een stage bij ons. Hij heeft vanaf februari 2013 tot en met de zomer van 2013 meegedraaid bij de organisatie van colleges, cursussen en/of lezingen die door ITS werden verzorgd.

Luc Bouman
Voor zijn Masteropleiding Human Geography liep Luc Bouman (Grave, 1990) gedurende drie maanden onderzoeksstage bij Instituut voor Turkse Studies. Hij studeerde destijds bij Radboud Universiteit Nijmegen en richtte zich voor zijn onderzoek op de remigratiewensen van de Turkse minderheid in Nederland.

Anouk Willemsen
Als bachelorstudent Islam en Arabisch (Midden-Oosten Studies) aan de Radboud Universiteit Nijmegen, heeft Anouk Willemsen (Best, 1991) onderzoek gedaan naar de heropleving van de Alevitische cultuur in Turkije. In dat kader heeft ze een Minor Turkse Taal & Cultuur gevolgd aan de Universiteit Leiden. Vanaf maart 2013 tot en met juni 2013 heeft zij het team van ITS versterkt.

Selcan Kılıç
Na eerder al bij ITS stage te hebben gelopen, heeft Selcan Kılıç (Utrecht, 1994) van september 2012 tot en met april 2013 het team van ITS voor de tweede maal versterkt met haar specifieke kennis. Deze kennis heeft zij vergaart bij haar opleiding Handel & Administratie (niveau 2) bij ROC ASA in Utrecht.

Najla Hafid
Als leerling aan het ROC Midden-Nederland, volgt Najla Hafid (Utrecht, 1995) de opleiding Secretarieel Medewerker. Zij heeft vanaf februari 2013 tot en met april 2013 negen weken lang als receptioniste c.q. telefoniste het team van ITS versterkt. Hierbij heeft zij vooral meegelopen met het secretariaat en de receptie van ITS.

Deniz Kaplan
In het kader van zijn opleiding Administratie, liep Deniz Kaplan (Utrecht, 1994) vanaf november 2012 tot en met april 2013 stage bij ITS. Hij studeerde destijds bij het ID College in Woerden waar hij tweedejaars is op niveau 2. Eerder liep hij, met succes, stage bij Rabobank in De Meern.

Richard Huttinga
In het kader van zijn masterscriptie voor de universitaire opleiding Sociale Geografie, liep Richard Huttinga (Zwolle, 1988) vanaf de zomer van 2012 gedurende drie maanden stage bij ITS van september tot december. Inmiddels is hij afgestuurd in Sociale Geografie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Nurcan Yelgel
Als studente Politicologie & Bestuurskunde aan de Hacettepe Universiteit in Ankara, heeft Nurcan Yelgel (Ankara, 1990) stage gevolgd bij ITS gedurende de zomer van 2012. Daartoe heeft zij een beurs gekregen van de Europese Unie in de vorm van een Erasmus Exchange Program voor universitaire studenten.

Ömer Mert Dede
Na eerdere succesvolle stages besloot Ömer Mert Dede (Tekirdağ, 1990) voor zijn studie Politicologie & Bestuurskunde middels de Erasmus Exchange Program voor universitaire studenten ditmaal een stage in het buitenland te volgen. Bij ITS is de student van Hacettepe Universiteit gedurende drie maanden werkzaam geweest van juni 2012 tot september 2012.

Tuğçe Barut
Tezamen met haar studiegenoten heeft Tuğçe Barut (İzmir, 1990) in het kader van haar opleiding Politicologie & Bestuurskunde aan de Hacettepe Universiteit, van juni 2012 tot september 2012 een stage gevolgd bij ITS. Ook zij heeft een beurs gekregen van de Europese Unie in de vorm van een Erasmus Exchange Program voor universitaire studenten.

[Op verzoek verwijderd anno 2020]
Sinds 2010 studeert hij Midden-Oostenstudies aan de Universiteit Leiden, waarbij hij gekozen heeft voor een specialiteit in Turks. Vanaf eind februari 2011 tot 2012 heeft hij het team van ITS versterkt door het vertalen van stukken (van en naar het Turks) alsmede het schrijven van artikelen. Hiervoor behaalde hij met succes zijn HBO-propedeuse in Journalistiek aan de Fontys Hogeschool voor de Journalistiek.

Merve Dikici
Bij ROC Midden-Nederland in Utrecht is Merve Dikici (Utrecht, 1994) haar opleiding Bedrijfsadministratie Medewerker (niveau 2) begonnen. Bij ITS kwam zij het administratief centrum versterken in de periode januari 2012 tot juli 2012. Haar werkzaamheden draaiden vooral om het opzetten van databases, maar ook assisteren van de telefooncentrale.

Selcan Kılıç
Gedurende haar opleiding Handel & Administratie (niveau 2) bij het ROC ASA in Utrecht, heeft Selcan Kılıç (Utrecht, 1994) alle facetten van de werkzaamheden die horen bij een administratief medewerker zich eigen gemaakt. Als stagiaire bij ITS heeft ze van november 2011 tot en met mei 2012 meegedraaid.

İbrahim Koç
Als onderdeel van zijn Engelstalige bacheloropleiding International Studies aan de Universiteit Leiden, heeft İbrahim Koç (Utrecht, 1992) vanaf februari 2012 tot april 2012 zijn stagewerkzaamheden uitgevoerd bij ITS. Hij was tijdens zijn stageperiode verantwoordelijk voor ondersteuning bij grootschalige onderzoeksprojecten.

Zehra Karabatak
In het kader van haar opleiding Administratief Medewerker op niveau 2 heeft Zehra Karabatak (Giresun, 1983) stage gelopen bij het secretariaat van ITS. Als stagiaire heeft ze van november 2011 tot en met februari 2012 vooral ondersteuning geboden aan de spil van het onderzoeksinstituut, namelijk de receptie en het secretariaat.

Esen Deniz
Aan het ROC Midden-Nederland studeert Esen Deniz (Utrecht, 1990) Bedrijfsadministratief Medewerker op niveau 2; in dat kader is ze van augustus 2011 tot februari 2012 actief geweest bij het administratief centrum van ITS. Ze heeft zich tijdens haar stageperiode vooral gericht op het verzamelen, categoriseren en coördineren van interne en externe databases door middel van persoonsgegevens van academici te verwerken.

Funda Saltürk
Als stagiaire Secretarieel Medewerker op niveau 2 heeft Funda Saltürk (Utrecht, 1992) als volwaardig lid van het secretariaat van ITS gefungeerd gedurende twee maanden van augustus tot en met oktober 2011. Haar takenpakket richtte zich vooral op receptionele en secretariële bezigheden die horen bij de dagelijkse werkzaamheden van een onderzoeksinstituut.

Ferit Salim Sanlı
Als historicus is Ferit Salim Sanlı (Mersin, 1985) sinds 2010 bezig met zijn Ph.D. in Geschiedenis bij de Hacettepe Universiteit van Ankara. Zijn interessegebied betreft vooral de geschiedenis van Turkije in de ruimste zin van het woord. Van juli tot en met september 2011 heeft hij een deel van zijn Ph.D.-onderzoek in Nederland voortgezet bij Instituut voor Turkse Studies door middel van een Erasmus-beurs. Hij heeft zijn eigen universitaire webpagina.

Mustafa Özçelik
De in Den Haag woonachtige Mustafa Özçelik (Den Haag, 1989) zit in het Flex-traject op ROC Leiden. In de periode februari t/m augustus 2011 heeft hij als stagiair het team van ITS versterkt, waarbij hij als volwaardig medewerker heeft gefunctioneerd. Hiervoor liep hij één jaar lang succesvol stage bij de afdeling Sociale Dienstverlening SZW bij de Gemeente Den Haag.