Afstudeerstage

//Afstudeerstage
Afstudeerstage 2019-01-04T12:59:10+00:00

Op hogescholen en universiteiten komt het vaak voor dat er een afstudeeropdracht of scriptie geschreven dient te worden. Meestal is dit zelfs verplicht om te kunnen afstuderen. Instituut voor Turkse Studies biedt, in samenwerking met de universiteit of hogeschool, adequate en nauwe begeleiding hiervoor. In onderling overleg zoeken we een passend onderwerp waar onderzoek naar gedaan kan worden. Ook de stagedata worden in onderling overleg vastgelegd.

Afstudeerscriptie

De afstudeeropdracht kan zich richten op een intern vraagstuk van Instituut voor Turkse Studies, zoals  een praktijkgericht adviesplan of intern te gebruiken communicatieplan, maar veel vaker komt voor dat er onderzoek verricht wordt naar de geschiedenis van Turkije, Osmaanse geschiedenis, Centraalaziatische afkomst van de Turken, handelsbetrekkingen tussen Nederland en Turkije, de relatie EU-Turkije, de strategische ligging en de betekenis van Turkije in de regio, het snel groeiende belang van de Turkse economie en de verhouding tussen de Turkse migranten in Europa en hun moederland.

Functieprofiel en voorwaarden

Een stagiair(e) draait als volwaardig medewerker mee. Zo kan de stagiair(e) naast het eigen onderzoek, worden ingezet voor het schrijven van artikelen over ontwikkelingen in de Turkse politiek en samenleving, handel/economie, cultuur en media; voor het (mede)organiseren van exposities en/of tentoonstellingen; maar ook logistieke en andere praktische werkzaamheden ter ondersteuning. Als afstudeerstagiaires zijn wij op zoek naar kandidaten met de volgende kenmerken:

  • Relevante studie;
  • Een uitstekende beheersing van het Nederlands, zowel mondeling als schriftelijk; kennis van het Turks, Engels, Duits en Frans is een voordeel, maar niet essentieel.
  • Zelfstandige werkhouding;
  • Brede algemene ontwikkeling en interesse;
  • Algemene interesse in de Nederlandse en Turkse cultuur & samenleving;
  • Uitmuntende onderzoekskwaliteiten en ervaring
  • Aantoonbare interesse in en affiniteit met wetenschap;
  • Initiatiefrijk, enthousiast en flexibel;
  • Goed organisatievermogen;
  • De voorkeur gaat uit naar een kandidaat met enige affiniteit met het culturele veld in zowel Nederland als Turkije.

Sollicitatie

Geïnteresseerden kunnen een motivatiebrief (inclusief cijferlijst) en CV opsturen naar stage@turksestudies.org en richten aan Stagebureau. Vermeld in jouw motivatiebrief in ieder geval wat jouw specialisaties en interesses zijn.