Loading...

Stagebureau

/Stagebureau
Stagebureau 2019-04-18T09:18:12+00:00

Instituut voor Turkse Studies (ITS) heeft regelmatig plaats voor een stagiair(e). De stageduur bedraagt meestal minimaal 3 en maximaal 6 maanden. ITS biedt verschillende soorten stages aan: afstudeerstage, meeloopstage, en oriëntatiestage. Deze soorten stages zijn bedoeld voor studenten van verschillende opleidingsniveaus, hebben hun eigen kenmerken en een eigen stageduur. Over het algemeen geldt wel dat kandidaten hun studie volgen aan een Nederlandse of buitenlandse hoger onderwijsinstelling. Er is plaats voor een selecte groep stagiaires van MBO (niveau 1 t/m 4), HBO en universiteitsopleidingen (bachelor, master, ph.d., post-doc). Studenten die Turkologie, Geschiedenis, Sociologie, Antropologie, Internationale Betrekkingen, Politicologie, Journalistiek en/of Talen en Culturen van het Midden-Oosten studeren, worden in het bijzonder aangemoedigd te solliciteren.

Een stagiair(e) draait als volwaardig medewerker mee. Zo kan de stagiair(e) worden ingezet voor het schrijven van artikelen over ontwikkelingen in de Turkse politiek en samenleving, handel/economie, cultuur en media; voor het (mede)organiseren van exposities en/of tentoonstellingen, maar ook logistieke en andere praktische werkzaamheden ter ondersteuning behoren tot de mogelijkheden. Voor MBO-leerlingen is een profiel in ICT (o.a. website-design), Secretarieel (bv. secretaresse-opleiding), Administratief (o.a. boekhouding), Dienstverlening (zoals Sociaal Maatschappelijk Dienstverlening) en Commercieel (t.b.v. evenementenorganisatie) zeer handig. Tijdens de stageperiode, krijgen stagiaires (afhankelijk van de stagesoort) de kans om hetgeen ze geleerd hebben tijdens hun opleiding in de praktijk te gaan brengen. Aan het eind van een succesvol afgeronde stage, krijgt de student een officieel erkend certificaat.

Huisregels

Instituut voor Turkse Studies hanteert de volgende huisregels welke onder andere de onderstaande richtlijnen omvatten:

  • Stipt op tijd komen (een werkdag begint om 10 uur);
  • Voertaal op de werkvloer: Nederlands (bij internationale situaties zijn andere talen van toepassing);
  • Een reguliere werkdag duurt van 10:00 tot 19:00 (8 uur per dag incl. 1 uur lunchpauze);
  • Normaliter geldt van 12:00 tot 13:00 de lunchpauze;
  • Overwerken behoort tot de mogelijkheden, in geval van calamiteiten;
  • Instituut voor Turkse Studies biedt geen stagevergoeding en/of reiskostenvergoeding;
  • Lunch en andere genuttigde etenswaren (zoals koffie, thee, Cup-a-Soup etc.) zijn kosteloos voor stagiaires van Instituut voor Turkse Studies;
  • Instituut voor Turkse Studies hanteert enkel officiële feestdagen (geen schoolvakanties);
  • Formele werkkleding (overhemd, stropdas, pantolon, colbert, mantelpak etc.) is verplicht.

Sollicitatie

De stagiair(e) dient gedurende de hele stageperiode als student ingeschreven te staan aan een Nederlandse en/of buitenlandse onderwijsinstelling. Wil je meer weten, of ben je geïnteresseerd in een stageplaats bij Instituut voor Turkse Studies? Stuur dan een sollicitatiebrief (inclusief jouw motivatie) met CV en eventuele referenties naar stage@turksestudies.org ten aanzien van Stagebureau.