Bereikbaarheid

//Bereikbaarheid
Bereikbaarheid 2019-01-04T13:08:19+00:00

Instituut voor Turkse Studies was van 1 januari 2011 tot 1 oktober 2013 gevestigd op het prachtige Hof van Chartreuse, waarvan het poortgebouw al in de 14e eeuw dienst deed als toegang tot het historische complex. Het gebouwencomplex was in die tijd nog in gebruik als klooster. Het Hof van Chartreuse, dat beschermd wordt met de status Rijksmonument, ligt zeer toegankelijk in het nostalgische deel van Utrecht. De naar het rijksmonument vernoemde Laan van Chartroise, wat de oude schrijfwijze van Chartreuse was, is zowel met de auto als het openbaar vervoer bereikbaar. Het Hof van Chartreuse heeft aan de Laan van Chartroise nummer 168-174 een eigen parkeerplaats waar plek is voor ongeveer vijftien auto’s.

Hierna is Instituut voor Turkse Studies in de Utrechtse wijk Ondiep gebleven totdat achtereenvolgens de verhuizingen naar Rotterdam in 2015 en Den Haag in 2017 werkelijkheid werden. Wij kiezen hiervoor achterstandswijken omdat we zodoende stagiaires kunnen aannemen om onze hoogleraren en docenten te ondersteunen, maar ook om die groep jongeren kennis te laten maken met de wereld van de wetenschap. Momenteel zijn we gevestigd in de Utrechtse wijk Overvecht.

Openbaar vervoer
Met het openbaar vervoer is Instituut voor Turkse Studies bereikbaar vanaf Utrecht Centraal Station door vanaf Bushalte CS Jaarbeurszijde lijn 3 richting Zuilen te nemen. Na veertien haltes dient men uit te stappen, waarna Instituut voor Turkse Studies bereikt wordt door simpelweg over te steken. Het pand dat schuin achter de bushalte paralel aan de hoofdweg staat, is waar Instituut voor Turkse Studies gevestigd is.

Eigen vervoer
Ook met de auto of de fiets is Instituut voor Turkse Studies perfect beschikbaar. Tevens beschikt het pand over een eigen parkeergelegenheid waar u uw auto kosteloos kwijt kunt. Er zijn tevens fietsrekken op het terrein, waarvan het merendeel bij de hoofdingang.