Loading...

Over ITS

/Over ITS
Over ITS 2019-01-04T12:51:20+00:00

Instituut voor Turkse Studies is een non-profit onderzoekscentrum dat in Nederland onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek verricht onder het besef en verantwoordelijkheden van de Nederlandse identiteit-nationaliteit. Het instituut richt zich op mondiale ontwikkelingen, met name ontwikkelingen in Turkije en Nederland, die ook objectief gepresenteerd worden.

Het instituut wil dit bereiken door academisch en wetenschappelijk onderzoek van zijn eigen onderzoekers, alsmede verschillende internationale en nationale hoogleraren. Hierbij zal veelvuldig gebruik gemaakt worden van conferenties, boekbesprekingen en andere activiteiten die het instituut zelf zal organiseren.

Hiermee wil het instituut een realistisch beeld van Turkije schetsen voor het grote publiek in Nederland, gebaseerd op wetenschappelijk en academisch onderzoek. Hierbij zal het instituut ook veel internationaal gerenommeerde publicaties naar het Nederlands vertalen om zo een adequaat en rechtvaardig beeld te schetsen van Turkije, Turken en andere aanverwante onderwerpen op het gebied van wetenschappelijk-academisch onderzoek.