Publicaties

//Publicaties
Publicaties 2019-01-04T12:53:34+00:00

Door middel van publicaties wil het instituut een realistisch beeld van Turkije schetsen voor het grote publiek in Nederland; een beeld wat hoofdzakelijk gebaseerd is op wetenschappelijk en academisch onderzoek. Hierbij zal het instituut ook veel internationaal gerenommeerde publicaties naar het Nederlands vertalen om zo een adequaat en rechtvaardig beeld te schetsen van Turkije, Turken en andere aanverwante onderwerpen op het gebied van wetenschappelijk-academisch onderzoek.

Het publiceren van onderzoeken, essays, papers, artikelen en ander soortgelijk naslagwerk (al dan niet digitaal) door onze onderzoekers wordt gestimuleerd door onze zogenaamde ‘publicatieplicht’. Elke, aan Instituut voor Turkse Studies gelieerde, onderzoeker heeft een plicht om vier publicaties per jaar af te leveren. Hieronder vallen naast papers en essays, bijvoorbeeld ook boeken, columns, hoofdstukken binnen boeken, en andere gedrukte of digitale media. Deelname aan / organiseren van congressen, seminars, debatten, etc. in het verlengde van onze onderzoeksvelden, waar onze onderzoeksresultaten gepresenteerd worden, kunnen ook onder publicaties vallen.

Door onze publicatieplicht stimuleren en bevorderen wij onze onderzoekers om wetenschappelijk academisch onderzoek te verrichten, terwijl wij ook de donateurs geruststellen dat er ten allen tijden hard gewerkt wordt door onze onderzoekers met het gedoneerde geld. Hiermee draagt Instituut voor Turkse Studies bij aan internationaal onderzoek naar Turken en aan Turkije gerelateerde onderwerpen.

Wilt u specifiek weten waar onze onderzoekers momenteel onderzoek naar doen? Schroom dan niet om ze te benaderen. Instituut voor Turkse Studies hanteert een transparante en open houding naar geïnteresseerden.