Bibliotheek

//Bibliotheek
Bibliotheek 2019-01-04T12:55:06+00:00

Bibliotheek

Instituut voor Turkse Studies heeft een uitgebreide bibliotheek, de zogenaamde ITS Bibliotheek, waar naar schatting tussen de 4500 en 5000 boeken deel uitmaken van de collectie. ITS Bibliotheek staat bekend als de meest uitgebreide verzameling boeken met als overkoepelend onderwerp Turkije, Turken en aanverwante onderwerpen.

Naast boeken heeft de bibliotheek ook CD’s, DVD’s, artikelen, pamfletten, en andere verzamelingswaardige bronnen. ITS Bibliotheek leent geen boeken uit, maar ontvangt studenten, docenten en geïnteresseerden om ze de mogelijkheid aan te bieden om aan de leestafels in alle rust en stilte de boeken in te zien gedurende de openingstijden van ITS Bibliotheek.

ITS Bibliotheek is momenteel bezig met het digitaliseren van alle materiaal om een digitaal database met uitgebreide zoekmachine te realiseren. Hierdoor kan het zijn dat niet alle materiaal altijd beschikbaar is voor inzage door derden. Wij vragen om uw begrip hiervoor.

Archief

Naast ITS Bibliotheek, met daarin boeken, CD’s, DVD’s, artikelen, pamfletten, en andere verzamelingswaardige bronnen, heeft Instituut voor Turkse Studies ook een groot archief met daarin verzamelde documenten uit verschillende landen. Denk hierbij aan documenten uit het archief van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, of het onbewerkte materiaal van een onderzoek naar mond-op-mond-historie (‘oral history’).

Het archief is toegankelijk voor onderzoekers, studenten, docenten en geïnteresseerden waarin ze de mogelijkheid krijgen om de documenten in te zien nadat ze ter plekke aan de balie van de receptie/secretariaat van Instituut voor Turkse Studies worden opgevraagd. Het is niet toegestaan om kopieën te maken of foto’s te schieten in verband met de kwetsbaarheid van het papier, welke in veel gevallen erg oud is en niet bestendig is tegen de felle lichten van een flits of scanner. Tevens worden documenten niet uitgeleend; wel worden de documenten momenteel gedigitaliseerd. Wij vragen om uw begrip hiervoor.