Raad van Advies

//Raad van Advies
Raad van Advies 2017-12-21T12:02:07+00:00

– Prof. Dr. Norman Stone

Van 1984 tot 1997 was Prof. Dr. Norman Stone hoogleraar aan de prominente University of Oxford in Groot-Brittannië, daarvoor werkte hij van 1965 tot 1984 aan de University of Cambridge. Tevens was hij de adviseur van Margaret Thatcher, destijds premier van Groot-Brittannië (1979-1990). Momenteel is hij verbonden aan de Bilkent University en houdt hij zich o.a. bezig met de moderne geschiedenis van Turkije en Rusland.

Persoonlijke website: Bilkent University

 

– Dr. László Marácz

Verbonden aan de Universiteit van Amsterdam heeft Dr. László Marácz vooral van zich doen spreken door zijn onderzoeken omtrent Hongaarse Studies en Algemene Taalwetenschappen; in het bijzonder Oost-Europese Studies. Tevens is hij ‘visiting professor’ aan de L.N. Gumiljov Eurasian National University en aan de Academy for Public Adminstration in Astana, Kazakhstan.

Persoonlijke website: Universiteit van Amsterdam

 

– Prof. Dr. Birsen Karaca

In een land met vele vrouwelijke hoogleraren heeft Prof. Dr. Birsen Karaca haar sporen in de academische sector ruim verdiend door haar werk op het gebied van Turkije, Rusland en Armenië. Zij geldt als de enige vrouwelijke hoogleraar in Turkije die vloeiend is in Turks, Engels, Russisch en beide dialecten van het Armeens (Oost- en West-Armeens).

Persoonlijke website: Ankara University

 

– Prof. Dr. Norman Ýtzkowitz

Als emeritus hoogleraar Nabije Oosten aan de prestigieuze Princeton University in de Verenigde Staten van Amerika, geldt Prof. Dr. Norman Ýtzkowitz als één van de meest gezaghebbende en toonaangevende historici die zich bezig houden met Turks-Osmaanse geschiedenis. Hij was van 1958 tot aan zijn pensioen in 1989 verbonden aan de Princeton University, waar hij in 1973 benoemd werd tot hoogleraar.

Persoonlijke website: Princeton University

 

– Dr. Piotr Nykiel

In Polen geldt Dr. Piotr Nykiel als de meest vooraanstaande academicus op het gebied van de geschiedenis van het Osmaanse Rijk en de Republiek Turkije. Zijn speciale nadruk ligt op de periode 1876-1918, de Pools-Turkse betrekkingen en de materiële cultuur van het Osmaanse Rijk.

Persoonlijke website: Jagiellonian University / Navy in Gallipoli

 

– Dr. Rhoads Murphey

Als expert in Turks-Osmaanse geschiedenis houdt Dr. Rhoads Murphey, verbonden aan de University of Birmingham, zich vooral bezig met de sociale en politieke geschiedenis van het Osmaanse Rijk. Vooral zijn boek omtrent de Osmaanse oorlogsvoering wekte veel gezag op bij zijn collega’s over de gehele wereld.

Persoonlijke website: University of Birmingham

 

– Dr. Michael A. Reynolds

Met zijn uitmuntende onderzoeken naar de verhoudingen tussen het Osmaanse Rijk en Russische Tsarenrijk, heeft Dr. Michael Reynolds al op jonge leeftijd gewerkt aan de Olin Institute for Strategic Studies, van het Weatherhead Center for International Affairs aan de Harvard University. Momenteel is hij verbonden aan de Princeton University.

Persoonlijke website: Princeton University

 

– Dr. Gábor Ágoston

Als geboren Hongaar heeft Dr. Gábor Ágoston, verbonden aan de Georgetown University, internationale aanzien verworven door zijn onderzoeken naar Turks-Osmaanse geschiedenis in het algemeen en het Osmaanse Rijk in de vijftiende eeuw tot ruim in de achttiende eeuw in het bijzonder.

Persoonlijke website: Georgetown University

 

– Dr. Jeremy Salt

Door zijn indrukwekkende publicaties omtrent het Midden-Oosten en de nadagen van het Osmaanse Rijk, geldt Dr. Jeremy Salt als één van de meest gezaghebbende academici omtrent het Osmaanse Rijk. Hij werkte jarenlang bij de University of Melbourne in Australië, maar is nu verbonden aan de Bilkent University.

Persoonlijke website: Bilkent University