Comité ter Aanbeveling

//Comité ter Aanbeveling
Comité ter Aanbeveling 2018-12-24T14:16:43+00:00

– Prof. Dr. Aþkýn Özcan Von Derneck

Alhoewel de in Zweden woonachtige Von Derneck van huis uit architect is, heeft hij vooral naam gemaakt als schrijver van humoristische boeken over politieke onderwerpen. Hierdoor heeft hij van het Internationale Sint Lukas Academie in Duitsland het eredoctoraat ‘Doctora Honoris Causa’ en ereprofessoraat ‘Professore Honoris Causa’ ontvangen.

Persoonlijke website

 

– Ingrid Klerk

Als schrijfster van ‘Turkse Mythologie’ behoort Ingrid Klerk tot één van de weinige auteurs in Nederland die zich bezig houden met Turkije. Elf jaar lang woonde en werkte zij in Turkije, waarna ze van 1982 tot 1998 docent Turkse Taal en Cultuur aan de Volksuniversiteit Den Haag was. Vanaf 1995 organiseert zij exclusieve reizen naar Turkije.

Persoonlijke website

 

– Kadir Türkmen

Tezamen met Dr. Hans Theunissen (Universiteit Leiden) is turkoloog Drs. Kadir Türkmen auteur van het tweedelige ‘Leergrammatica van het Turkije-Turks’, wat geldt als het basiswerk voor Turkse taalverwerving in Nederland en België. Türkmen is tevens verbonden aan de Universiteit Utrecht waar hij de vakken ‘Geschiedenis Midden-Oosten’ en ‘Taalverwerving modern Turks’ (niveau 1-4) doceert.

Persoonlijke website

 

– Arne Zuidhoek

Al veertig jaar lang is schrijver en kunstenaar Arne Zuidhoek bezig met zijn onderzoek naar piraterij, waarvoor hij vrijwel alle piratenbases bezocht van waaruit zeerovers nu of in het verleden actief zijn geweest. ‘Zeerovers van de Gouden Eeuw’ en ‘Christenen voor Allah’ zijn slechts enkele van zijn boeken, deze gaan in het bijzonder over de Nederlands-Turkse kapers vanaf de zestiende eeuw.

Persoonlijke website

 

– Maurice Becker

Na zijn universitaire opleiding Geschiedenis in Nijmegen en Utrecht, hield Maurice Becker zich jarenlang bezig met aan het onderwijs gelieerde activiteiten. Hij heeft al jaren een meer dan gemiddelde belangstelling voor Turkije en Cyprus, wat zich vertaald heeft in zijn boeken ‘Atatürk’, ‘Recep Tayyip Erdoðan’ en het hoofdstuk ‘Ankara calling’ in het boek ‘Wikileaks’.

Persoonlijke website